Monday, March 14, 2011

don't worry , i'm strong :)

post nhe not for my boyfriend ( of course lahh kan , bf pun tak ada ) ,
bukan utk ex bf ke ape ke .
tp untuk KAWAN .
yes KAWAN , bukan sume but ada lahh  orang makhluk Allah nhe .
okayy . name tak dapat nak mention , sape tahu diam jea . yg tak tahu , diam , baca jea . :D

utk kau ,
weyh , kau ingat tak masa kau dengan bf kau coup dulu , sape yg orang tngah ?
aku kann ?
okayy , aku tahu b4 korang coup lagi , korang dua dua kawan baik aku .
aku dgn bf kau slalu calling , texting . aku dengan kau ? tak payah cerita lah .
lama lama kau cakap kau jealous . okayy . aku stop dah , ignore dia .
aku tak sure lahh kau tahu ke tak aku ada anta text kat dye cakap jgn contact aku dahh .
okayy . seumur hidup aku , aku tak pernah buat benda mengarut ( aku rase lah ) dgn kawan aku .
tapi , aku fikir , dia jauh dengan aku , kau ? heh . dekat sangat dengan aku . aku taknak lah kau terasa sangat .
okay . setelah berfikir panjang , aku sangat yakin keputusan aku betul , dengan tangan terketar-ketar , airmata berjurai macam air hujan , aku tekan butang 'send ' and mesej dihantar ke ******* . okayyy .

5 minutes , 10 minutes , half an hour , okayy . NO RESPONSE !

takpa . aku ingat everything gonna be okay after that . tapi , ttbe aku dapat cerita yang sangat menyakitkan dan menyedihkan hati . kau ckp kat bf kau , tak payah mintak maaf kat aku . okayy . takpe . aku tahn lagi hati aku . aku kuat lagi . heyy , aku faced semua nie sorang sorang okayy . don't worry . i'm a strong girl okay . :D
aku tak harap ucapan maaf korang or terima kasih korang tapi inisiatif , tindakan korang . tapi , takde pun . 
okayy . takpe . 
weyh , kau ingat tak , one day nhe , kau suruh aku mintak kan break kat dye . aku dahh cakap aku taknak masok campur . tapi , kau pujuk . okay . aku tolong . ttbe , kau cakap ngan aku kau tak break pun . okayy . i;m happy to hear that . aku tanye lahh kau cakap ape kat dye . dengan penuh bangga dan gelak ketawa kau cakap . aku kata kat dia kau saja jea cakap macam tu "
YA ALLAH . aku cuma mampu senyum jea and cakap " bagos lahh kalau tak break "
aku terus blah . kenapa ? aku nak menangis weyh . kau cakap macam tu tak ubah macam aku ni PEROSAK hubungan orang . heish . derr , penah fikir tak ape kau cakap tu weyh ? pebah tak pk perasaan orang . weyh , selama nie aku pretend aku okayy . dan sebab tu , bilaa korang gaduh pasal aku , dengan senang hati dan tanpa perasaan bersalahnya kau cakap , "weyh , semalam kitorang gadoh sbb kau . haha , aku saja jea cakap pasal kau " see ? again ? mmg aku nhe PEROSAK hubungan orang kann ? aku menangis malam malam , sorang sorang kau tahu ? tak . time kat rumah , cuti akhir tahun , aku nagis hari hari ingatkan korang , kau tahu ? tak . sbb kau tengah berbahagia kan ?

kau ingat tak ? masa korang break , bf kesayangan kau mintak couple ngan aku ? aku tak bgtahu kau kan ? sebab aku nak jaga perasaan kau . aku tahu kau sayang dia lagi walaupun kau yg nak break . ttbe manusia tu tersangatlah pandai bgtahu kau yg dye penah mintak couple ngan aku . kau macam nak marah aku , aku tahu , kau macam nak nagis , aku tahu . aku nampak sume tu dalam mata kau .
weyh , aku kawan kau , aku belum gila nak buat macam tu kat kawan aku . mark my words , AKU BUKAN PERAMPAS ! aku tahu dia mintak couple ngan aku sebab dia lonely . aku tahu tu . and . nampak sangat aku nhe macam simpanan dia kan ? hilang kau , baru carik aku . kurang ajar . takpe . aku sabar lagi . aku relax jea . aku bajet cool . 

hari tu , ak gadoh dengan orang lain . tapi , ttbe kau pun sekali tak tegur aku . pahal doe ? aku dah baik pun dengan orang tu , kau yg tak baik baik dengan aku kenapa ? sumpah aku tak faham . and okay . ini part paling best . kau cakap ,
" AKU BENCI LAHH ARZI TU . TU YANG AKU MALAS BILA DYE BAIK NGAN BF ORANG , MACAM NIE LAHH . NAK HANCURKAN RELATIONSHIP ORANG "

okay , sabar arzi . sumpah aku tak sangka kau sampai cakap kau BENCI AKU ? Ya Allah . kuatkan hati hambamu ini Ya Allah . 

weyh , listen . seumur hidup aku , aku tak penah nak jadi jujur bila aku bengang dengan orang yg aku sayang . especially kawan aku lahh of course . if aku sakit hati aku diam jea . aku senyap jea . kenapa ? sebab aku taknak gadoh dengan kawan aku . bila aku gadoh dengan kawan , yee . aku marah . tapi aku lagi marah diri aku sebab ? aku sangat bodoh sebab gadoh dengan kawan sendiri . I HATE MY OWNSELF okay . aku tak penah nak marah kawan aku macam nie . tp kau ? aku tabik . aku bagi penghormatan kat kau . sebab kau sorang , aku jadi macam nie . aku berjaya tengking , marah , gadoh dengan kawan aku .and after that ? aku marah diri aku balik . aku tak pernak benci kawan aku .

Ya Allah . aku faced semua dugaan nie , sorang sorang . aku jadi kuat sorang sorang . aku tak mintak bantuan orang . aku jarang mengadu . tapi , kes ni . aku mengadu sikit . aku tak dapat nak tanggung sangat dah .sampai ade lahh sorang kawan kita ni cakap , " **** tengok arzi kuat . arzi sorang sorang pun arzi kuat . sabar eh " aku tak mintak simpati orang . sikit pun tak ! aku buat semua nie sebab ? aku nak tengok korang happy ! aku happy bila tengok kawan aku happy ! korang nak lebihkan bf dari kawan , aku tak kisah . tapi weyh . kalau sampai tahap kau cakap kau benci aku tu , aku tak tahn dahh . susah aku nak terima . okay . kat situ nampak sangat aku jahat kan ? sampai ada orang benci aku . takpe . kau tak mintak maaf , aku maafkan . 
satu jea .

AKU TETAP SAYANG KORANG . KORANG TETAP KAWAN BAIK AKU . :'(

8 comments:

put_explode_asura said...

kekuatan persahabatan mampu mengatasi segala rintangan. you truly a good friend.

mya :) said...

YEAH . THANKS :)

put_explode_asura said...

hey! saya guna template ni before...
tapi tak jumpa dah :(

NurAfiqahNadhirah said...

babe :D , you know kan i'm always there for you :) ira faham perasaan arzi , SARANGHAEYO ARZI ! <3

Nadhrah Nurzahid said...

aku tahu siapa. sayang be strong. <3 ya

Syanaz Johari said...

weh, sabar, walaupun aku tak taw. tapi sabar auw, miss you, arzi :) Kita semua tengah menghadapi zaman gelap hidup kita kut :D

mya :) said...

ira : thanks , i know u always there for me :)

nadh : thanks wife . iloveyou <3

syanaz : imissyou too . :D and . don't worry . i'm a big girl now . i will be fine :D

nurfazlya :) said...

heeeee lya di sini ! sorry lambat baca. sbb kau en slalu update da nak habis cuti. haha.err -__- pape pun, hm. alaaa, smbg kat text lah. hahahahha :) go arzi, be strong! like me ! cehcehh. strong sgt aku ni. heeeee.